8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟY Ανακοινώσεις σχολείου Μέτρα προστασίας κατά των ιογενών λοιμώξεων

Μέτρα προστασίας κατά των ιογενών λοιμώξεων

Ανακοίνωση

«ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΙΟΓΕΝΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ
ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ»

Με αφορμή τη έξαρση κρουσμάτων ιογενών λοιμώξεων, σας ενημερώνουμε σχετικά με ορισμένα προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση τους.

– Να μην επιτρέπετε στους μαθητές που έχουν σοβαρά συμπτώματα (υψηλός πυρετός, επίμονος βήχας, γαστρεντερικές διαταραχές κ.λ.π.) ίωσης ή άλλου λοιμώδους νοσήματος διαγνωσμένα από ιατρό, να έρχονται στο σχολείο.

– Να δίνετε ιδιαίτερη σημασία στη σωστή διατροφή, και ειδικά σε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, ώστε να ενισχύεται η άμυνα του οργανισμού και να θωρακίζεται από τις ιώσεις .

– Καλύψτε με χαρτομάντιλο ή με το εσωτερικό του αγκώνα σας το στόμα και τη μύτη σας όταν βήχετε ή φταρνίζεστε.

– Αποφύγετε την επαφή των μολυσμένων χεριών με τα μάτια σας, τη μύτη σας ή το στόμα σας.

– Πλένετε συχνά τα χέρια σας, μετά από το φτάρνισμα ή από το καθαρισμό της μύτης σας, μετά από χρήση τουαλέτας και πριν το φαγητό. Το συχνό πλύσιμο των χεριών μειώνει σημαντικά την διασπορά των ιών.

– Να μην αφήνετε τους μαθητές να μοιράζονται τα προσωπικά τους είδη, πολύ περισσότερο να δοκιμάζουν από το φαγητό των άλλων, να πίνουν νερό από κοινό ποτήρι κ.λ.π.

– Να καθαρίζονται και να αποστειρώνονται οι λείες επιφάνειες κοινής χρήσης (τραπέζια, καρέκλες, βιβλιοθήκες θρανία, γραφεία κ.λ.π.) με κοινά μέσα καθαρισμού – απολύμανσης ή με διάλυμα χλωρίνης.

– Να καθαρίζονται με αλκοολούχα μαντηλάκια πόμολα, τηλέφωνο, ηλεκτρονικός υπολογιστής και ό,τι άλλο χρησιμοποιείται από πολλούς.

– Να γίνεται καλός αερισμός των αιθουσών και να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός σε κλειστούς χώρους.

– Είναι απαραίτητος και μέγιστο προληπτικό μέτρο ο εμβολιασμός των παιδιών αλλά και των ενηλίκων που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, ώστε να προστατεύεται ο πληθυσμός από την μετάδοση και εξάπλωση ιώσεων και λοιμωδών νοσημάτων.

Διαβάστε επίσης:  Προσοχή! Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι

Να εφαρμόζεται το Πρόγραμμα Εθνικού Εμβολιασμού των παιδιών .

Συνημμενο αρχείο:ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ_

 

Απάντηση

Σχετικά θέματα